Vi er ute etter effekt.

Hjem / Isola Solar Bifacial Systemet / Fargerike C.Christoffersen AS

Fargerike C.Christoffersen AS.

Her finner du kanskje et av Norges mest spennende solprosjekter. Vi har montert Bifacial-anlegg på vanlig grått tak, grønne sedum-matter og hvitt reflekterende Isola Mestertekk.

Fargerike C.Christoffersen AS

Skien
309.000 kWh/år
268 kWp
albedoeffekt grønt tak sedum bifacial

–  Da vi skulle investere i nytt bygg, var det helt naturlig for oss å vurdere ulike elementer rundt bærekraft, sier Kikkan Christoffersen, eier av bygget og daglig leder for hjørnesteinsbedriften C. Christoffersen AS som ble grunnlagt av hans oldefar. I dag er bedriften en del av Fargerike-kjeden.

LENKE: Les mer om hva Bifacial-solcelleanlegg er.

– Vi så på solceller, energibrønner, batteri og optimalisering av disse, og endte med å gå for bifacial-solcellesystemet levert av Isola Solar.

På deler av taket er det lagt sedum, en gressmatte med bergknappvekster som har svært høy tilbakestråling av sollys. Det er også lagt takbelegg som er bestrødd med reflekterende materiale, og hele anlegget overvåkes nøye.

– Vi kan se at begge typer underlag påvirker gjenskinnseffekten ytterligere, slik også snø gjør, sier Christoffersen. 

C. Christoffersen AS har en over 100 år gammel historie. Carl Emil Christoffersen startet apotek i Skien 3. desember 1910. Virksomheten ble raskt utvidet med tekniske og kjemiske produkter. Etter hvert ble maling en dominerende varegruppe, og Christian Fredrik, Carl Emils sønn, utviklet virksomheten med mer engros-salg i Telemark. På 70-tallet ble billakk og industrimaling en del av vareutvalget.

Isola Solar har så langt vært en god samarbeidspartner. De deler vårt søkelys på bærekraft og innovative løsninger, sier Kikkan, som er fjerde generasjon Christoffersen.

 

C. Christoffersen er fortsatt et familiedrevet firma, der service og kundefokus settes i første rekke.

– Vi ønsker også å skape engasjement for arbeidet vårt med å minimalisere påvirkning på ytre miljø.  Det betyr blant annet å tilrettelegge for energisparing, ha kontroll på farlige kjemikalier, substituere der det er mulig, gjøre miljøvennlige innkjøp, tilby returordninger til kunder og sortere  avfall.

Samfunnsansvaret er særdeles viktig for familiebedriften, som ønsker å opptre på en måte som oppfattes som samfunnsnyttig, etterrettelig og etisk riktig.

– På toppen av alt henter vi energi, sier Kikkan. 

På taket har Isola Solar montert sitt Bifacial-system på tre sammenhengende tak:

  1. Et eksisterende tak med grått PVC belegg,
  2. Et tak med Isola Mestertekk hvit reflekterende, samt:
  3. Et tredje tak med Sedum

Samtlige tre tak overleveres selvfølgelig med garanti til kunden om tett tak i mange, mange år fremover, i tett samarbeide med BVT Hesselberg Tak.

– Vi vet at plantene trives godt under våre paneler og vi ser frem til å måle Yield (kWh/kWp), sier Christoffersen.

Kunden får Norges mest effektive solcelle anlegg på taket, i tillegg til effektiv vannfordrøyning. På eksisterende PVC belegg vil vi i tett samarbeid med vår innovative kunde, se nærmere på hvordan Isola Solar Bifacial systemet responderer på ulike farger på takoverflaten.

 

LENKE: Les mer om Bifacial her.

 

Andre referanser.

bifacial albedo isola solar solcellesystem kwh

Langrønningen Handelspark ved E18

Bamble
På takflatene finner du et av Norges største bifacial-solcelleanlegg. Vi har også lagt Isola Mestertekk for å simulere snø - for maksimalt gjenskinn.
1.120.000 kWh/år
854 kWp

Les mer