Vi er ute etter effekt.

Hjem / Isola Solar Bifacial Systemet / Langrønningen Handelspark ved E18

Langrønningen Handelspark ved E18.

På takflatene finner du et av Norges største bifacial-solcelleanlegg. Vi har også lagt Isola Mestertekk for å simulere snø - for maksimalt gjenskinn.

Langrønningen Handelspark ved E18

Bamble
1.120.000 kWh/år
854 kWp
bifacial albedo isola solar solcellesystem kwh

1 120 000 kWh i året

Fokus på fornybar energi og bærekraftige løsninger skapte drømmen om en handelspark som i stor grad kan forsyne seg selv med energi.

Isola Solar ble invitert med for å bidra til grønn energifangst.

 • Bifacial-systemet yter allerede høyere enn noe annet tilsvarende anlegg. En av årsakene er at man henter innstråling fra begge sider av panelene, når solskinn reflekteres fra underlaget. I tillegg står panelene i 35 graders helling, og dermed vil smeltet snø og is renne av, siden det alltid vil være elektrisk aktivitet på undersiden.

Etter 2022 hadde vi fullført montering av Bifacial solcellepaneler ved Langrønningen handelspark i Bamble kommune, og har hatt flere besøk fra interesserte folkevalgte, næringspolitikere og forskningsmiljøer.

Handelsparken består av flere bygg på totalt 17.000kvm som blant annet huser Megaflis, Thansen, Elkjøp, Jysk, Byggmax og Glitra. I tillegg: Circle K, Biltema og Burger King.

Vårt innovative Isola Solar Bifacial-system yter optimalt året gjennom.

Noen av fortrinnene:

 • Du har god adkomst til hele taket
 • 60cm klaring til tak (og snø)
 • Brannsikkerheten er ivaretatt
 • Vedlikehold er enkelt
 • Panelene er «selvrensende» (pollen, støv, is, avfall fra fugl)
 • Kan kombineres med sedum
 • Lav vekt på selve taket (står i bæring)
 • Lavere CO-avtrykk
 • Taket kan skiftes / tekkes om uten demontering av solcelleanlegget
 • Ingen slitasje på taket / membran
 • Synlig for omverdenen – et signal om bærekraft

 

Anlegget, som var et av våre pilotprosjekter for å demonstrere fortrinnene ved bifacial-paneler, er nå i ordinær drift, og viser vår ekspertise og forpliktelse på å levere bærekraftige energiløsninger.

Med en produksjon på over 1. 120 000 kWh per år sørger dette anlegget for å forsyne handelsparken med en stor andel av strømmen som forbrukes.

Alle leietakere i handelsparken ga uttrykk for at de ønsket en grønn profil, og i tillegg til Isola Solar sitt Bifacial-solcellesystem henter man også oppvarmingen fra vannbåren jordvarme.

 

Albedo  – ikke en italiensk maler

Det er et mål på hvor mye gjenskinn en overflate gir. Typisk vil tørr nysnø gi en albedo på nær 100%, mens en sort, matt overflate vil gi lite av lyset tilbake. Vårt system henter energi fra begge sider av solcellepanelet, og du kan lese mer om hvilken effekt det er å hente på dette i forskningsrapporter.

På dette taket simulerer vi snø ved å benytte Isola Mestertekk reflekterende membran, som har høy albedo.

Langrønningen handelspark var et område som for få år siden besto av skog, skog og atter skog. Her har driftige utbyggere etablert et helt nytt handelsområde med mange av de mest attraktive bedriftene man forventer å finne samlet på et slikt område.

LENKE: Les mer om bifacial-systemet her.

Andre referanser.

albedoeffekt grønt tak sedum bifacial

Fargerike C.Christoffersen AS

Skien
Her finner du kanskje et av Norges mest spennende solprosjekter. Vi har montert Bifacial-anlegg på vanlig grått tak, grønne sedum-matter og hvitt reflekterende Isola Mestertekk.
309.000 kWh/år
268 kWp

Les mer