Vi er ute etter effekt.

Lett-Tak.

En fantastisk plassering ved Lågens bredde - På toppen av alt henter vi ren og fornybar energi

Lett-Tak

Larvik
65.000 kWh/år
51 kWp
isola solar solcellesystem bifacial fornybar

Numedalslågen er med sine 352 km Norges tredje lengste elv. Elven har sitt utspring på Hardangervidda og renner derfra gjennom Sæterdalen til Dagali og videre nedover Numedal til Kongsberg og gjennom Lågendalen ned til Larvik, hvor elven munner ut i sjøen.
Rett før utløpet i havet passerer elven Lett-Tak som ligger vakkert til ved Lågens bredde.
Lett-Tak sin historie går tilbake til tidlig 70 tallet og startet originalt i Sverige. I 1989 hadde lokale eiere aksjemajoriteten og i 2016 ble det heleid av Lundh Labradoreksport. En av bærebjelkene i Lett-Tak sine løsninger og produkter er bærekraft. Lett-Tak har et sterkt fokus på miljø og bærekraft i alle ledd av sine prosjekter, og jobber aktivt for å redusere deres miljøavtrykk og stadig finne nye bærekraftige løsninger. Som et ledd i deres satsning har Lett-Tak i samarbeide med TGN Energy og oss i Isola Solar utviklet konseptet E-Tak. Både energikrisen og det grønne skiftet krever innovative løsninger og samarbeid på tvers av kompetanseområder. Derfor har selskapene slått sammen vår kompetanse og utviklet E-TAK. E-TAK kombinerer fornybare energikilder med batterier og sofistikert kunstig intelligens.

Løsningen består av takelementer, solcellepaneler, smart strømstyring og batteri:
• Patenterte solcellepaneler som produserer 60% mer energi enn tradisjonelle solcellepaneler
• Smart styringsenhet som kommuniserer med strømpriser og værvarsel, og batterier til lagring av strøm
• Tak som isolerer spesielt godt, og optimaliserer energiutnyttelsen
Systemet sikrer optimal strømproduksjon hele året, beregner optimal bruk og lagring av energi, lar deg selge overskuddet til beste pris – og gjør det nye bygget svært energieffektivt. Smart for deg, miljøet og samfunnet.

Isola Solar sitt første kommersielle prosjekt utenfor eget pilot test anlegg. Anlegget dokumenterer en årlig Yield (kWh/kWp) på 1.3. Her er det også installert batteri for optmail bruk av energien

 

Andre referanser.

albedoeffekt grønt tak sedum bifacial

Fargerike C.Christoffersen AS

Skien
Her finner du kanskje et av Norges mest spennende solprosjekter. Vi har montert Bifacial-anlegg på vanlig grått tak, grønne sedum-matter og hvitt reflekterende Isola Mestertekk.
309.000 kWh/år
268 kWp

Les mer