Vi er ute etter effekt.

Hjem / Isola Solar Bifacial Systemet / Kingspan bruker ikke et gram fossilt brensel

Kingspan bruker ikke et gram fossilt brensel.

Skaper bedre bygninger for en bedre verden: Kingspans produksjonshall benytter utelukkende fornybar energi til varme- og strømforsyning.

Kingspan bruker ikke et gram fossilt brensel

Andebu
105.000 kWh/år
84 kWp
innfesting på isola tak

Midt i skogen i vakre Andebu ligger Kingspan Water & Energy sin nye produksjonshall til 25 millioner.

På taket står Isola Solars bifacial-anlegg med en produksjon på 110 000 kWh årlig og betjener produksjonshallen med strøm til prosesser, lys og utstyr. Kingspan er et byggevareselskap basert i Irland, og leverer bygningselementer og innovative tjenester til industrien.

Blant annet lager Kingspan isolasjonsteknologi som hindrer varmetap fra bygg, reduserer CO2-avtrykket og krever mindre energi til oppvarming.

LENKE: The Road to Net Zero

 

Nullvisjon

Hallen er designet etter høye miljøstandarder i tråd med Kingspans globale Net Zero-engasjement for bærekraft, nedfelt i selskapets «Planet Passionate»-policy.  Kingspan er et selskap som fokuserer på produksjon av storskala-løsninger for avløpshåndtering, vann- og kjemikalielagring samt  industri- og prosesstanker og ulike energilagringsløsninger.

«Planet Passionate» er en tiårsplan for bærekraftig drift som har som mål å påvirke positivt, særlig på tre områder:

Klimaendringer, sirkulær økonomi og beskyttelse av naturen.

Denne produksjonshallen får elektrisitet og oppvarming utelukkende fra fornybare ressurser, som vannbåren varme gjennom et avansert luft- til vann-system, som gir en årlig innsparing på 87 000 kWh. Hallen er utelukkende opplyst med LED, samt at man har installert en  12 000 liters tank for oppsamling av regnvann, til bruk i produkttesting.

Vannforbruket reduseres med 33 000 liter årlig. I tillegg har Kingspan installert en brannvannsløsning på 90 000 liter, som kan levere ekstra mengder vann i tillegg til ordinær leveranse via ledningsnettet, og som yter 50 liter per sekund i én time.

LENKE: Les mer om våre Bifacial-anlegg

LENKE: Les mer om Kingspan på deres egen hjemmeside.

Som et stort og globalt byggevareselskap tenker Kingspan at de spiller en viktig rolle for å bidra til våre globale utfordringer.

– Kingspan ser fremover og er hele tiden på jakt etter den beste teknologien innen klimavitenskap for å reduserer karbon avtrykket og direkte bruk av fornybar energi, sier Tor Lasse Nilsen, Commercial Director, Nordics i Kingspan Water & Energy.

 

– Naturlig å velge Isola Solar

Kingspan er opptatt av moderne teknologi og har satt seg godt inn i hvilke effekter et solcelleanlegg kan gi. Både i produsert energi, men også påvirkning på bygget og det totale karbonavtrykket en slik installasjon medfører.

– Det var naturlig for oss å velge Isola Solar som leverandør på deres bygningsmasse i Andebu sier Nilsen.

Han er stolt over at anlegget er helt i tråd med selskapets policy.

– Det er bygget etter de nyeste bærekraftige produksjonsprinsippene, som inkluderer produksjon av fornybar energi på stedet. De dagene vi genererer overskuddsenergi, vil denne bli ført tilbake til strømnettet.

LENKE: Les mer om Isola Solar og Bifacial-systemet.

Andre referanser.

albedoeffekt grønt tak sedum bifacial

Fargerike C.Christoffersen AS

Skien
Her finner du kanskje et av Norges mest spennende solprosjekter. Vi har montert Bifacial-anlegg på vanlig grått tak, grønne sedum-matter og hvitt reflekterende Isola Mestertekk.
309.000 kWh/år
268 kWp

Les mer