Vi er ute etter effekt.

Janaflaten.

Hvorfor trenger du solbriller på påskefjellet? Fordi snøen også reflekterer lyset. Denne effekten utnytter vi i våre tosidige paneler (Bifacial)

Janaflaten

Bergen
423.000 kWh/år
368 kWp
janaflaten isola solar solcellesystem bifacial kwp

Janaflaten og Drotningsvik ligger i Bergen kommune, vest for Bergen Sentrum med kort avstand til Askøy og Sotra. Sotraveien, RV555, er hovedveien gjennom området, den gir enkel adkomst fra Bergen sentrum og Sotra. Det er gode bussforbindelser i alle retninger, uansett om du skal til sentrum, Bergen lufthavn, Askøy eller Sotra.

Vest for Janaflaten ligger Øygarden kommune som er en øykommune med ca. 39.000 innbyggere. Av disse pendler ca. 9.000 til jobb i annen kommune. RV555 er viktigste reisevei for disse, og eneste veiforbindelse til fastland.
Nord for Janaflaten ligger Askøy kommune med ca. 30.000 innbyggere hvorav 8.800 pendler ut av kommunen. Det er omlag ti minutter kjøretid til kommunesentrum Kleppestø.
Rett ved Janaflaten 9 ligger Drotningsvik Senter hvor man finner matbutikk, bakeri, frisør, elektroforretning, treningssenter og mye mer. Tar du en tur vestover til Sotra finner du Sartor Storsenter på Straume.

 

 

På Janaflaten har Helgesen Tekniske Bygg AS oppført fire næringsbygg. Byggherre er Janaflaten Nærings-park AS ved Midgard Gruppen AS.
Prosjektleder Bjarte Bjørsvik hos Helgesen Tekniske Bygg AS gjennomførte prosjektet med ekstremt stram byggetid; og Lindab Norge takker for at han ga oss tillit med leveranse av høyprofil, sandwichpanel og beslag til dette prosjektet.
Solcelle installasjonen er Isola Solar sitt første Bifacial anlegg i Bergen og basert på lokasjonen var det mye engineering i forkant av installasjon. Her er det vindkrefter som virkelig tar tak og løsningen ble forsterkede basefester i randsonen.
Arkitekt Amund Nordland har etter vår mening gjort en god jobb med disse byggene, vi synes resultatet ble knallbra.

Andre referanser.

albedoeffekt grønt tak sedum bifacial

Fargerike C.Christoffersen AS

Skien
Her finner du kanskje et av Norges mest spennende solprosjekter. Vi har montert Bifacial-anlegg på vanlig grått tak, grønne sedum-matter og hvitt reflekterende Isola Mestertekk.
309.000 kWh/år
268 kWp

Les mer